Friday, 15 May 2009

kisah Nabilah Hanis...

Kisah ni ma aku yg cite..
Pada satu hari,, Mak aku nak balik rumah dari bank HSBC...Maku walk je..Then, nak lintas la jalan.. Tunggu ar sampai traffic light utk pedastrian tu jdik hijau..Lihat kir lihat kanan
"x de kete la..jom kite melintas!!"kate hati mak aku..Mak aku pon lintas laa..Actually, time tu traffic light nga hijau tp x de kete..Mak aku pon lari2 anak nak lintas..Tetibe sampai je kt seberang ade org hon2 kete..Rupe2nye ade sorg nenek bertongkat da tue lintas gak ikut mak aku sbb maybe die engat mak aku across tu maknenye da leh jalan la...Nenek tu jalan slow sgt,,then time tu ade kete lak nak lalu..die hon punye hon..Sampaila nenek tu smpai kt seberang..slow and steady je across the road..kesian nenek tu,,.x pasal2 kene hon..Padehal die tataw pon lampu nga merah gi..huuu,, Tu la pengalaman lintas jalan yg mak aku x dpt lupekan...

~The end~

p/s: Title x de kaitan ngan story,,harap maklum...Thnx Nab2 sbb ksik pnjam name!!

1 Ucap-ucapan untuk izzah:

~ni ika lah~ said...

hahahaha
ko ni
aduyai
patut ar mcm pelik jew
wakakaka

+Pengikut2+