Thursday, 2 July 2009

SummerCamp best!!!


Event:SummerCamp2009
Date: 21-25 June 2009
Venue: Gradbach Scout Camp,Peak District
Theme: Meneladani Seerah Maghazi
Anjuran: Majlis Syura Muslimun,UK


Summer camp ni mmg best! Mcm2 dugaan yg sgt menduga kesabaran diri ini... Banyak new experience yg aku dpt...

Obstacles:
  • Sejuk yg amat time malam2
  • Kene catu makanan
  • Toilet approx 500m,and we have to panjat bukit+merentas lembu time nak gi toilet
  • Agas!!!!!
Haha..mnareknye sal toilet ni, utk gi toilet tu jauh gile.. da a jauh, kne neik bukit lak tu./.While neik bukit akn terserempak ngan lembu2 yg ganas.. Ade 1 hari tu aku kne blok jalan ngan lembu2 tu..Ade yg x benasib baik kne keja ngan lembu.. Maybe depa rse trancam kot sbb kteorg lalulalang kt tmpt die..Depa rse x de privacy..
Fuuh,,tp siyes aa,, gi toilet mmg memenatkan..~Photobucket

Activities:
  • Ice breaking
  • Makan2
  • masak using Bunsen burner
  • trekking for 10 hours
  • Absceiling
  • War game
  • Girls Night
  • Iron chef
  • Dan Lein2
Activity pleng best is War game..Ske sgt game ni..Rase cm perang btol2..Well although lwn sesame member an,,Namun rase tkot tu mmg ade.. Die cm memberi sket gambaran cne perang tu. Mmg matlamat camp ni utk menyediakan mujahideen untuk memperjuangkan agama Allah.. Jadi aku rse game ni mmg sesuai la..

Disamping untuk lahir kan untuk mempersiapkan diri, aku juge rse aku sgt sehat time camp ni,,mane x nye,,game die sume outdoors,,So,aku kne lari, even nk gi toilet pon da snaman,, So mmg fit aa,,tp blek2 ble timbang, berat x turun pon,,wuuu~.. Pengisian rohani ade2..tp nnt lah aku type lein ari.. Ape yg aku kagum during the camp, although kami x pna jupe some of us, tp ukhuwah tetap cm biase,X de plak brlaku asabiah,,depa treat aku cm biase although depa sme kakak2 aku..[aku peserta termude]..hehehehe~ Tu la antara kemanisan iman yg aku dpt...

These are some pictures to share:


Foods for 5 days




Tent for Group Assadullah,,[group aku!!]



Aku nk turun absceiling~..brani en!!



Terserempak ngan sheep time trekking



Prepare for the war game!



Masak2...aku tolong potong memotong je



Girls night>Dikir barat


Kemas2 khemah b4 blek rumah...

Ok lah,,tu je yg aku dpt komen sal summercamp...See ya again on the next program insyaAllah!!

Go go Assadullah!!!



3 Ucap-ucapan untuk izzah:

IRFARN said...

halawatul iman..
bgus2
aku nk strawberi yg ko petik2 tu,boleh?

mIsS.Ladyb0sS said...

blh2,,
mai la dtg rumah!
aku bwk ko gi farm tros..

IRFARN said...

cantekk..
ko tggu aku dtg...
hahaha

+Pengikut2+