Monday, 26 October 2009

Sem-Break 1

Assalamualaikum,,,
halu halu halu~ izzah in the house~ Da lebih a week aku cuti, xpending those time kt Mersing,Johor.. Dalam tempoh 1 minggu tu macam2 aku aku experience....

1. Open houses
Part ni BEST!! total sme skali aku da gi 4 houses la for hari raya. Best3,, Dish die same je > Nasi impit ngan kuah kacang! my feveret... A
de sate, nasi beryani..dan lain2

2. Cashier,,,
Aku 'berkerja' oo time cuti2 ney,,aku mmg rajen.. hihih,, act, cuti ni mmg aku berniat nk tolong mak su aku jage kedai die,,nk cari pengalaman la katekan,, x panh aku jage kedai cenggitu,,Although aku just jage half day, namun dalam tempoh 1 half day tu haih, mcm2 happen, bdak2 gaduh la, budak2 merokok la,, macam2,, CC la katekan... Ni yg geram ney, aku tgk reali
ti kt stu,, tkut btol, boys seusia 8thun=darjah 2 da smoking! WTH is that?? kalu la darjah 2 da merokok, nnt da tue2 xtaw la lungnye ghope gane.. Ade plak , darjah 5 da berhenti sekolah.. X taw la nak kate ape.. Ade kes gaduh la,, girl boy same je! girl kt atas jejambat, boy kt jalan,, Tah la~~

Time x de org


ade org~

3.Happy Deepavali



Yeah, last week, kan deepavali. So, aunt aku friends with indian, The friends of my aunt invited us to her house during deepavali...Alkisah aku ni x pna tgk cne deepavali tu en, so aku pon follow a,, 3 rumah gak aku gi, x de la ape yg mnareknye..Cume aku ske tgk suasana muhibbah between 3 Main races of our contry, Malay, Chinese n Indian. Aku sgt bersyukur kerana dilahirkan di negara yang aman dan harmoni although ade pelbagai bangsa, bak ape yg diuar-uarkan, 1Nation-1Malaysia...[so patriotic!!]

4. kISah Tupai



Ade sekor tupai yang mati akibat digigit TONY si kucen!!! kesian anak tupai tu,, da la kecik lagi, comel je,, Maybe die tengah practise melompat-lompat then kene tangkap ngan kucen ni, kesiaan, mule2 kami keep it n jage it, namun after 3 days die mninggal kite buat selama-lamanya,, huuu~ Sepandai-pandai Tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua....

Sekarang ni aku kt bt Pahat, dok teman nenek aku kt umah ney,, I have to wait lagi 1 minggu utk msuk ke new sem... hurmm what a long holiday~~

To be continue....

5 Ucap-ucapan untuk izzah:

IRFARN said...

bdk yg ko ckp tuh
yg wat prangai tu
kecik2 xnk ma***s
besar2 menyushkn org
hahaha

Bakal translator said...

NOOOOOOOOOOOOO!!!!
tupai yg comel!!!
nande..?
pesan kat Tuhan,

suh bg aq A utk Maths tau..
n berjaye dunia akhirat
n ampunkan segale2 umat islam's dosa.

mIsS.Ladyb0sS said...

apam: btol3.... xtaw la generasi akn dtg cne!!

Iffah: nape ngan hg ni? laloq ke?

IRFARN said...

haha
kite pn generasi akn dtg
ntah la kte cmne nnt......

mIsS.Ladyb0sS said...

aah,,
generasi akn dtg kite
la kn,,
nbk tgk pemimpin akn dtg
tgk la remaja hari ini,,
-imam ghazali-
if not mistaken

+Pengikut2+