Monday, 19 October 2009

marhabanEXAMpackingStuffs

Assalamualaikum,,,Heyya guys!
erm, so long x blogging, now still berfikir utk generate a topic! hehehe,, 'ting',, I already got a topic,, nk story pasal hari-hari raya kt Mersing, Although I am not spending too much time, but I went to the MARHABAN for the first time....so exciting

Marhaban aka berzanji ni snanye a tradition kt Johor during hari raya... weekend b4 exam tu aku g join my aunt g marhaban, Marhaban ni ade turn die, from house to house.. and it is involving all all people of the office.. Marhaban nii die ade la bace2..Bace2 mantera?? jumbo mumbo?? no..no..no.. bace cm zikir2 n doa.. Aku ade try wat research pasal marhaban neh, tp x jupe,,actually, korg blh tgk kt Astro,,
So, tibe turn kt umah aunt aku pon dengan sifat rajennye [uiyooo~] n cited tolong beliau utk melicinkan perjalanan prog tersebut,,cewwaH~





After settle pasal this marhaban thing, aku n Aina pon blek a Uniten M.S... prepareing utk exam kamilah,, Alkisah, kami kene pack all our stuffs utk disimpan kt dlm stor.. Punye la banyak barang kami,, dengan 1-rice cooker,1- Griller,2-Kettles,3-Irons, banyak Baju, Banyak buku [bajet rajen study].... Max sorg 4 kotak, so umah aku ade 4 org..4x4=16,, max a neh! Memandangakan kami nak 'pindah' for 2 weeks, so, kami pon merajen2kan diri gi ke town di kala examination weeks utk mencari kotak..Alhamdulillah ini lah hasilnye:


Tadaa~~~ banyak an!

Ni je la story for this time,,ade ag story lein, tp nnt aku continue!!


4 Ucap-ucapan untuk izzah:

IRFARN said...

aku bwa berita sadis
aku kne pndh rmh sem dpn
huaaaa.....xleh la aku kerusi cun tu.huhu

mIsS.Ladyb0sS said...

wakakaka,,
kesian ko en!!
aku x yah pindah umah!!
yea yea~
tp barang still kemas,,

IRFARN said...

tensen2!!
da la dr tgkt 3 aku kne naik tgkt 4 plak.huhuhu.nasib baik blh settle brg2 aku tggl kt bilik lame.ape2 pn tetap redha...

mIsS.Ladyb0sS said...

haha,,ok pe,,
neik pangkat!!
selamat mengangkat barang!

+Pengikut2+