Sunday, 31 October 2010

Membunuh kerana Farmville

Seorang ibu muda yang baru berumur 22 tahun, Alexandra V. Tobias, yang berasal dari Jacksonville, Florida, USA, mengoncangkan anaknya yang baru berumur 3 bulan, Dylan Lee Edmondson sehingga maut.

Florida Times-Union melaporkan, Tobias bertindak sedemikian oleh kerana marah kepada bayi tersebut yang tidak berhenti-henti menangis ketika beliau sedang sibuk bermain dengan permainan dalam talian Farmville di laman Facebook. Ia mengganggu tumpuannya bermain Farmville.

Mengikut hukuman, beliau boleh dijatuhkan hukuman penjara sampai mati kerana kes membunuh.
Namun oleh kerana umur beliau yang masih muda, kemungkinan besar beliau akan dikenakan hukuman penjara antara 25 tahun hingga 50 tahun.
Laporan akhbar ini sememangnya mengejutkan kita.

Ulasan Princess:
Beberape persoalan yg blh ditimbulkan disini...

1.Sunggupkah seorang ibu melakukan seperti itu kepada anak kecilnya hanya kerana Farmville?

2.Adakah ternakan dalam permainan itu lebih penting dari nyawa seorang anak yang dia sendiri lahirkan?
Apabila akal di letakkan di tempat yg ke2, Nafsu Bermaharajalela di dalam hati maka ini lah akibatnya.... Sampai anak sendiri pun dah tak kesah.........
Ibu Bapa yang sepatutnya mencorakkan anak2 menjadi pembunuh anak pulak..  sebab Farmville sampai nak bunuh membunuh ni.... Dunia Dunia~ Beristighfarlah selalu... Astaghfirullahal 'adzim...

Credited to iluvislam

2 Ucap-ucapan untuk izzah:

ard said...

aku dah bosan ngn game tuuuuh

izzah said...

haha tp still kt dalam top 5 listed benda yg ko akan buat kalau on9 kan kire ko still into tht game,, boo ya

+Pengikut2+