Wednesday, 23 September 2009

Sume kerana beliau

A


lhamdulillah,,, da lepas 4 hari da syawal.. Raya dis year agak best,, not se best last year~sbb dis year x ramai yg balek, in addition duet raye x sebanyak last year..[mate duetan sungguh!] hahaha,, x delah,, dis year x dpt solat raye lor!

sbb pe x dpt solat raye?? sume angkara beliau!!

Alkisah pada pagi raya 1 syawal tepat jam 8.15 am, aku n kazen2 aku n mak cik jam da siap2 da ngan baju raya nk gi solat raya...kami plan nak gi 8.30am.. tetibe opah kate opah nak ikut.. so opah kate gi la pkol 8.45am.. adoii,,lambatnye pkol 8.45?? kompem ramai n org melimpah limpah hingge ke ladang gandum,,, Namun, kami sedar yg beliau adelah OPAH, so kne la ikut ckpnye..
tunggu punye tgg sampai la pkol 8.50 baru la opah siap..[lambat 5 minit,,wuuu~]
kami pon secepat2nye gerak2 ke kete nk gi ke Kg Jamuan nk g solat raya,,...

Sesampainye kt masjid tu, mnde yg kami jangkekan really happened! Manusia melimpah2 hingge ke luar2 masjid.. suddenly "Allahuakbar...." aaaaa,,solat da stat!! tp kami still x dpt tempat nak solat,,, mne opah,, eyh2 mane opah,,?? usha2 haik! opah da solat kt dalam..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,x aci tollllllllllllll......................... kami bukan main lama lagi tunggu beliau siap,, sampai mnyebabkan kami lambat, last2 kami x dpt solat, TAPI beliau dapat,, huuuuuuu~ sadis wo0o0o0o.... dengan penuh kekecewaan kami pon just tgg kt luar sampai la habis solat,,afta abes solat kami pon dpt la msuk dalam n dengar kuthbah...bru dpt masuk,,
Opah:
opah dapat solat.. kome dpt solat x?? [org perak!]
Cucu2 trsayang: x dpt.. kami dok luar aje..,x sempat nak masuk

geram jgak la ngan opah,,tp memandangan beliau adelah opah kami , x pe lah,, at least kami da ade niat nak solat, kire dapat la pahale niat.. Terpaksalah aku tunggu nak solat raya until raya haji,,,

Aku heran tol aa ngan masjid tu, dari dulu sampai skrg masjid tu cmtuuuu ajew.. x de rase nak renovate ke..padehal ramai benor solat kat stu every raya,,, kalu laki x pe la, depa bleyh solat kat luar around compund masjid tu.. masalahnye perempuan,, still dont have enough spaces utk solat.. masalah yg sameee je every raya.

tu la kisah aku di pagi2 raya,, nnt aku cite ag k!!

2 Ucap-ucapan untuk izzah:

MamalLiCiousz said...

oi kutuk opah raye2 nie ek!!..kabo poh!!..huhuhu..br jek mintk maap kat pah..nie kne mntk maap blek ni!!..ish2!!

mIsS.Ladyb0sS said...

haha,,
ne ade kutuk,,
xpress feelings je

+Pengikut2+