Sunday, 2 January 2011

In relationship with whom??

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatu....... dan salam sejahtera saya ucapkan buat rakan rakan pembaca blog yang setia dan tidak setia... Kali ni ana (buat transformasi diri la sket ye) nak share sket pendapat ana yang tak seberapa ini.....

Jalan2 ronda rondi facebook, biasa lah suma orang nak buat in relationship in relationship tp ana x berapa nak setuju la apabila kita ni manusia yang beragama Islam ni buat in relationship with kaum sejenis ngan kita. Selalunya yang buat benda2 ni gigirl la, Guys ade jugak tp rarely found. 

Allah melarang kita membuat hubungan sejenis iaitu lelaki dengan lelaki n gigirl with gigirl atau dalam bahasa kasarnya Lesbo n Gay.


Walaupun yg kita letak in relationship tu just like close friend or good friend or best friend or ape2 jela suka hati kome la nak gune term apa pun, tetapi ana takut ia akan mendatangkan fitnah kepada Islam.
Sebagai contoh if non-Muslim tengok seorang girl nama Minah in relationship with Siti Zaidah, mereka MUNGKIN akan bersangka bahawa Islam menghalalkan hubungan sejenis. Lantas tiada bezalah antara Islam dan agama-agama lain. Sedangkan Allah melaknat amalan tersebut.
Ana bukan lah nak kata kome kome yg letak tu lesbian ke gay ke cuma DITAKUTI je tindakan korang itu akan memberikan impak negatif kepada imej Islam.

Ini sekadar pendapat ana. Ana harap agar perkara ini tak berlaku lagi dah... 
Beringat ingatlah sebelum melakukan sesuatu, agar tidak menjadi fitnah kepada Islam.

Sekian tq
*nama nama yang disebutkan tiada kaitan antara yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia.

5 Ucap-ucapan untuk izzah:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
nice point

yad_element said...

hari tu ade membe aku laki nak letak relationship ngan aku..

die ckp mende ni sebenarnye menteliti je.. minda kita dah ditanam dengan kepercayaan yg bile relationship ngan sama gender ni akan buat kite ni songsang..

tp betul gak.. bende ni nampak kite same ngan kaum lain..

nice info, mohon like..

ehh.. takde button Like pun..

izzah said...

no its not all abt mentality lahh

عمار حمزة said...

ok.
saya amat bersetuju.
kita mungkin fikir begitu.
tapi org lain?

nice post.

Mohd Shazni. said...

ecece..da pndai menilai sumthing..good izzah..pemerhati yang bagus..

+Pengikut2+