Friday, 25 December 2009

i want to donate blood!!!!



Assalamualaikum,,,,
Last wednesday, kt UNITEN ade kempen blood donation..
maka Saya, Mia, Wani, Bella , Ain ngan Munir after klas tros ke lobby Audi kununnye nk donate darah...



mcm ni la suasana nye~

Sesampai je, Bella n wani da blah da awal2.. ntah pape la,, then tggl la saye,ain,mia n munir,, then saye ngan ain x nak donate sebab tkot,,huhuhu,,seriau tgk darah2 tu,,wuuu~  kami tunggu la nk teman mia n munir,, after a while saye rse nk donate plak,,although tkot, tp donate la jgak,,,,
so pgi la isi borang............ siap isi sme, pgi ke kaunter ke 2 utk cek darah spesis ape....the result is AB,,yess~ universal receiver,,hahahahah,spesis darah yg kedekut~
kat kaunter 2 ni mia x abes2 convincing saye kate x saket la tu la ni la..

Tibe kt kaunter 3, doktor tu kate X LAYAK ..
"what? x layak?? haih,,," ujar hatiku,,, geram gak la time nk donate x layak..tp x p la,, sbb if saye donate t akan kasi bad efek tu the receiver,,tu lagi akan memudaratkan mereka...saye x layak for a few reasons
  • Lelah
  • Baru lepas makan antibiotik
  • Duduk kt uk for more than 6 months...
krenye family saye sume sklai x layak la..huhuhuhu~ ape nk buat,, naseb badan,,
donate mnde lein la nnt,,,duet ke tenaga ke ilmu ke,,, insyaAllah berguna....



Accompanying Mia while her blood was sucked out,,hhaha

12 Ucap-ucapan untuk izzah:

Annaz said...

donate la buah pinggang ke..mata ke..hati ke..ginjal ke..jantung ke..
telinga ke..bru gempak ckit..
hahahaha..

izzah fakharuldin said...

herm
skrg ni org berkempen derma darah..
bkn derma organ,
up to date la sket bro!!
lalala~

Annaz said...

oo..ye ke makcik??
xtau lak..
hahaha..
ye la..
drh ak jenis c++
so diorg xnak..
haha..:P

Bakal translator said...

hg pon kene donate jgk ke?

izzah fakharuldin said...

Annaz: waah c++ darah spesis monkey!

Iffah: x kene la,,sbb x boleh

izzah fakharuldin said...

Annaz: waah c++ darah spesis monkey!

Iffah: x kene la,,sbb x boleh

Bakal translator said...

asal x leh..?
coz hg pernah duk UK?

izzah fakharuldin said...

yep.
t akak cite lah,,
family kte sme x blh donate,,
di atas reason yg same,
huhuh~

Nadhirah Ahmad said...

i also xlyk becoz xckp berat bdn. and im 0 positive. blood yg laku. he3

Bakal translator said...

klu nak donate, donate la kat UK
mesti boleh. hehe

izzah fakharuldin said...

Kak Nadhirah: waw kurang berat,,ceyh,,kurus la tu,,lalalal~

Epah: erm,, horror a nk donate blood,,lalala~

Bakal translator said...

la,ingt nak sgt donate

bye


zatul x

+Pengikut2+