Sunday, 22 January 2012

Things that I really want before I die.

Bak kata Bruno mars :
I wanna be a billionaire,
so freakin' bad,
Buy everything i never had.....

Kalau dalam cerita Enchanted plak dia cakap
"I've been dreaming of true love kiss.."


Tu kata mereka.. bla bla bla whatever. non of my business. Everyone got their own dreams right. Dapat or tak tu depends on rezeki masing masing dan usaha untuk mendapatkannya. Kalau dapat tu kira Alhamdulillah, tp kalau tak dapat tu kene la redha ye dok?.
 
Sebagai seorang wanita Muslim, cita-cita untuk menjadi seorang yang solehah mesti ada dalam diri. Sapa taknak jadi baik kan, yela wanita solehah ni kan idaman lelaki lelaki soleh.. duuh~ bukan ni reasonnya untuk menjadi wanita solehah. Well apart of that reason, nak jadi wanita solehah ni supaya .. supaya ape ey? ha supaya sentiasa hidup dalam keberkatan Allah...

Nak jadi wanita solehah ni senanya tak susah pun. Follow ape yang Allah suruh and tinggalkan apa yang dilarang. Ha, part tu yang payah. even diri ini pun tak mampu untuk follow apa yang Allah suruh totally. Astaghfirullahal'adzim.

Besides that, I really wish to have keturunan yang baik serta anak-anak yang baik,comel dan cemerlang. Nak dapatkan keturunan yang baik bermula dengan diri sendiri. Anak-anak adalah refleksi daripada ibu bapa. Tapi jangan salahkan ibu bapa sepenuhnya atas sikap anak-anak. Kerana ia mungkin adalah ujian daripada Allah kepada ibu bapa tersebut.

Apa-apa pun, I really wish to get those......  Namun ku rasakan diri ini tak layak untuk dapat semua tu. tp I'll try my best untuk dapatkan juga! InsyaAllah


IZZAH
0 Ucap-ucapan untuk izzah:

+Pengikut2+